Uw lokale fietsenmaker, ook online!

Onderhoud

Wij onderhouden van alles van fietsen tot aan rollators!

Onderhoud


Fietsen hoort bij Nederland! We gebruiken de fiets voor de meest verschillende doeleinden. We gaan er op naar het werk, door weer een wind naar school, om lekker te sporten en op die mooie zon overgoten dag als we gewoon gezellig een leuke fietsroute rijden.

Kortom de fiets krijgt nogal wat te voorduren. Dit is geen probleem als de fiets maar met enige regelmaat wordt onderhouden, want zeg nu zelf een fiets rijd het lekkerst als hij net nieuw is! Nadat uw fiets door ons een onderhoudsbeurt heeft gekregen voelt deze weer als nieuw aan en is alles weer optimaal bestand tegen de Hollandse weersomstandigheden.

Hoe vaak een fiets onderhoud nodig heeft is sterk afhankelijk van het gebruik en soort fiets. Een stadsfiets met gesloten kettingkast is wat minder slijtage gevoelig dan een hybride fiets met een derailleur versnelling systeem. Een fiets heeft in ieder geval 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig. Zeker voor de winter periode met een grote kans op regen, sneeuw en pekel op de weg is het belangrijk dat alles goed gesmeerd is.

Tarieven

Hieronder de tarieven van Fietstrend:

 

Stadsfiets € 47,50
Race/ATB € 55,-
Hybride fiets € 52,50
Bakfiets € 52,50
E-bike € 57,50

Bij een onderhoudsbeurt doen wij het volgende:

Bouten en moeren controleren en vast draaien

Remmen controleren en afstellen

Ketting stellen en smeren

Versnellingen stellen en smeren

Lagers afstellen en waar nodig invetten

Wielen richten

Spakenspanning controleren en stellen

Verlichting controleren

Alle draaiende delen smeren